Az iskolaőrre is rátámadt az őrjöngő fiatal, vádat emeltek ellene

Az ügyészség indítványozta, hogy a fiatal rácsok mögé kerüljön.

Forrás: Veol2024. 07. 31. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rablás kísérlete, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy, a bűncselekmények elkövetésekor 16 éves fiú ellen, aki az iskolaőrre és egy kiskorú fiúra is rátámadt – írta a Veszprém Vármegyei Hírportál.

A fiatalkorú vádlott tavaly február 14-én a délutáni órákban Pápán leszólított egy másik fiatalt, előbb megkérdezte tőle, mennyi az idő, majd követni kezdte és a telefonját kérte tőle – írták a Veszprém Vármegyei Főügyészség vádiratában.

A sértett fiú nem tett eleget a kérésnek, mire a vádlott tovább követte és többször felszólította a sértettet, hogy adja oda a telefonját, különben megveri, később azt is közölte vele, hogy kés van nála, amit bármikor elővehet.

– írták, hozzátéve: a kést ugyan nem használta, de egyszer egy ház falához szorította a sértettet, aki azonban még ekkor sem adta oda a kért telefont. A vádlott végül üres kézzel távozott.

Nem először fordult elő, hogy agresszívan viselkedett

A fiúnak nem ez volt az első bűncselekménye, 2022. szeptember 7-én Pápán, az utcán fenyegetett meg kéz- és lábtöréssel egy kiskorú fiút, akit nyomatékul állánál fogva szintén a falhoz nyomott.

2022. december 8-án pedig az iskolájában, egy pápai tanintézményben lökte mellkason az ott dolgozó iskolaőrt, majd trágárságokat is kiabált neki iskolatársai jelenlétében.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak – írták a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.