Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Megdöbbentő részletek derültek ki a lopott taxival száguldozó, halált okozó sofőr éjjeli ámokfutásáról + videó

Már a reggelt is a rendőrségen töltötte az Árpád hídi ámokfutó, az igazi tragédia este történt.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 07. 04. 12:13
Budapest, 2024. július 4.
Sérült jármûvek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették.
MTI/Mihádák Zoltán
Sérült jármûvek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lopott taxival okozta a balesetet az árpád hídi ámokfutó sofőr, szerda éjjel – tájékoztatta a rendőrség a Magyar Nemzetet. 

Csécsi Soma a Budapesti rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtó szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a BRFK három bűncselekményben indított eljárást. Kettőt a szerda esti balesethez köthetően, egyet a balesetet okozó személyhez. 

Szerda este egy férfi a Tavasz utcában szállt be egy taxiba, amelynek éppen nyitva volt az ajtaja. A rabló rövid dulakodás után elhajtott a helyszínről, és a lehajtót használva a forgalommal szembe hajtott fel az Árpád hídra, ahol három autóval ütközött, így:

  • egy szürke Hyundaijal;
  • egy Suzuki Ignisszel, és
  • egy Skoda kombi taxival, ami a Suzukiba rohant bele hátulról.

A Suzuki sofőrje és utasa életüket vesztették a balesetben, a Skoda taxiban négyen megsérültek, a Hyundai utasai közül senki nem sérült meg – jelentette ki a sajtószóvivő. 

A balesethez miatt két eljárás indul, egy a jármű – azaz a taxi – önkényes elvételével kapcsolatban és egy, halálos közúti baleset gondatlan okozásával kapcsolatban.

A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy szerdán kora reggel a III. kerületből már bevitték a férfit a rendőrségre, mert zavartan viselkedett. Miután átvizsgálták a rendőrök, kábítószert találtak nála, és a gyorsteszt igazolta is a gyanút, hogy kábítószert fogyasztott. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, őrizetbe azonban nem vették, mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, ezt követően őt törvényesen szabadon engedték. 

Dél körül azonban kiengedték, a baleset több órával a kiengedése után történt.

A rendőrség külön szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a férfi a baleset pillanatában alkohol vagy kábítószer hatása alatt állhatott-e, továbbá azt is vizsgálják, hogy mekkora sebességgel közlekedhetett az ámokfutó.

Borítókép: Kép az egyik taxiról (Forrás: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.