Busásan megjutalmazta a fővárosi cégek vezetőit Karácsony Gergely

A főpolgármester annak ellenére döntött csaknem kétszázmillió forintnyi jutalomról, hogy az önkormányzat folyószámlahitelből működik.

2024. 07. 21. 19:46
Budapest, 2019. október 12.
Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én.
MTI/Balogh Zoltán

Budapest, 2019. október 12.Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én.MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi önkormányzat által terjesztett híresztelések ellenére továbbra sincs jó anyagi helyzetben Budapest, köszönhetően az elmúlt évek gazdálkodásának. Korábban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy Városházán tartott háttérbeszélgetésen elmondta: ugyan nincs csődhelyzetben a főváros, mégis 4,2 milliárd forint mínuszban van Budapest folyószámlája.

A főváros hitelkerete hatvanmilliárd forint, így továbbra sincs csődhelyzetben a főváros

– jelentette ki Kiss Ambrus, majd hozzátette, hogy Budapest a híresztelések ellenére nem küzd likviditási problémákkal. A negatív számlaegyenleget a főváros annak ellenére érte el, hogy több mint 300 milliárd forintos iparűzési adóbevételre tett szert. Budapest ugyanakkor szeptemberig számíthat komoly bevételre, így a főváros a hatvanmilliárdos hitelkeretéből gazdálkodik a nyár végéig.

Mindezek ellenére Karácsony Gergely úgy döntött, megjutalmazza a fővárosi cégek vezetőit, többek között a közösségi közlekedésben utazókat lepulykázó Walter Katalint.

 A BKK vezérigazgatójának több mint 11 millió forintos prémium üti a markát.

De Mártha Imre, a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója sem jár rosszul, ő 11,7 millió forintos extra bevételt könyvelhet el a hónap végén. A gyurcsányista cégvezető az elmúlt években nem a munkájával, sokkal inkább a botrányaival és a luxuséletvitelével hívta fel magára a figyelmet.

Mártha leginkább a privát ingatlanspekulációiról és a családi cégének tengeren túli terjeszkedéséről beszél a nyilvános szereplései alkalmával, s közösségi oldalán is extravagáns életvitelével kérkedik. A magyar alvilág néhai meghatározó alakja, Prisztás József egykori villájában lakó Mártha Imre ingatlanvagyona akár a tízmilliárd forintot is meghaladhatja.

A főpolgármester a jutalmazást még a közösségi oldalán is kiemelte. Karácsony Gergely az említett posztban védelmébe vette Gyurcsány embereit, és azt állította, egyenesen jár nekik az összesen csaknem 200 millió forintos prémium.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.