Ezt gondolják az éttermi dolgozók az adómentes borravalóról + videó

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég helyezte kilátásba a könnyítést.

2024. 07. 23. 20:41
Budapest, 2023. szeptember 22.
Vendégek fogyasztanak a Cortez étterem teraszán a Corvin sétányon, a Józsefvárosban.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy nem látja annak szükségét, hogy a borravalót megadóztassák hazánkban. Mint a Magyar Nemzet megírta, a bejelentés feldobta a labdát a szakmának.

– A vendéglátósok fellélegezhetnek a bejelentés után, hiszen a legtöbb munkahelyen a fizetésük egy jelentős részét teszi ki a borravaló. A felszolgálók, pultosok és szakácsok körében sok vendéglátóegységben az alapfizetésüket a vendégektől kapott pluszpénzzel egészítik ki. Így tudnak versenyképes fizetést adni a munkáltatók, és ezzel tudják ösztönözni a dolgozóikat, hogy inkább itthon vállaljanak munkát, ne pedig külföldön – mondta a Kossuth rádióban a kormányfő.

A magyar vendéglátásban dolgozók szívéről nagy kő esett le, miután Orbán Viktor közölte, hogy nem fogja adó terhelni a borravalót. A felszolgálók, pultosok és szakácsok körében sok vendéglátóegységben az alapfizetéseket a vendégektől kapott pluszpénzzel egészítik ki.

A Híradó stábja riportot készítette arról, hogyan fogadták a miniszterelnöki bejelentést a vendéglátásban dolgozók. Úgy tűnik, ez népszerű kormányzati intézkedés lehet, mert a budapesti éttermekben nem igazán találtak olyan dolgozót, aki ne örült volna a kilátásba helyezett intézkedésnek.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.