Gianni Annoni is reagált Orbán Viktor bejelentésére

A miniszterelnök kijelentése élénken foglalkoztatja a vendéglátósokat.

Forrás: Mandiner2024. 07. 22. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden, ami adómentesítés, az segítség tud lenni” – mondta Gianni Annoni gasztronómiai szakértő és étterem-tulajdonos a Mandinernek a kérdésre, hogy miként vélekedik Orbán Viktor bejelentéséről.

A miniszterelnök még pénteken jelentette be, hogy figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: Donald Trumppal tárgyalt az ellene elkövetett merénylet előtt két nappal, többek között gazdasági kérdésekről is, és volt néhány olyan pontja a programjának, amely Magyarországon is szükségszerű újítás. Orbán Viktor egyúttal hozzátette: folyamatosan kapnak gondolatokat Donald Trump gazdasági programjából, ilyen a borravaló adójának eltörléséről szóló javaslat is, de ezen kívül más is lesz még, és erről elég alaposan beszéltek is Trumppal. 

A miniszterelnök elmondta, a vendéglátósok fellélegezhetnek a bejelentés után, hiszen a legtöbb munkahelyen a fizetésük egy jelentős részét teszi ki a borravaló. A felszolgálók, pultosok és szakácsok körében sok vendéglátóegységben az alapfizetésüket a vendégektől kapott pluszpénzzel egészítik ki. Így tudnak versenyképes fizetést adni a munkáltatók, és ezzel tudják ösztönözni a dolgozóikat, hogy inkább itthon vállaljanak munkát, ne pedig külföldön – mondta a Kossuth rádióban a miniszterelnök.

Gianni Annoni örül a fejleményeknek

A Mandiner megkereste az üggyel kapcsolatban Gianni Annoni gasztronómiai szakértőt és étterem-tulajdonost. Gianni szavai szerint  a szervizdíj (ami általában 13-15 százalék és a végfogyasztás után számlázzák) 100 százalékát szét kell osztani a munkaválallók között, melynek az adótartama jóval kedvezőbb, mint az alapbéré. Hozzátette, hogy a munkavállalók után fizetendő járulék (adó) mértékének a csökkentése vagy a 27 százalékos áfamérték csökkentése lenne a legnagyobb támogatás ennek a szektornak – olvasható az oldalon.

Gianni Annoni elmondta, a döntés emelne a vendéglátósok fizetésén, ami szerinte Magyarországon már most nagyon szép összegeket ér el. Gianni arról is szólt, hogy Budapesten egy pincér, egy vendéglátós kolléga, vagy egy munkatárs a borravalót vagy fizetést tekintve abszolút megkeresi azt a pénzt, ami külföldön.

– közölte vélekedést a lap. 

Az étterem-tulajdonos kiemelte: – Minden, ami adómentesítés, az segítség tud lenni – fogalmazott Gianni Annoni.

Borítókép: Gianni Annoni szakácsként és műsorvezetőként is sikeres (Fotó: Szabolcs László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.