Hétvégén sem fogunk fázni: országszerte több helyen is 40 fok várható

Egyes helyeken záporokra, zivatarokra is kell számítani.

Forrás: MTI2024. 07. 11. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius-fok fölé is melegedhet a levegő – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Szombaton a sok napsütés mellett helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Szombat hajnalban 19–26 Celsius-fok várható. Délután az Észak-Dunántúlon 31-35, másutt jellemzően 35–41 Celsius-fok valószínű.

Forrás: met.hu

Vasárnap a sok napsütés mellett szintén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Reggel főként északon, napközben másutt is, elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. 

Forrás: met.hu

Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet vasárnap 19–26 Celsius-fok között várható. A csúcsérték az ország északnyugati, nyugati részén 30–35, másutt 35–40 Celsius-fok között valószínű.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.