Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Két év felfüggesztett börtönt kapott a Szűzanya szobrát lefejező férfi

Először kővel, majd baltával rongálta meg a dunavecsei szobrot.

Forrás: MTI2024. 07. 05. 11:09
Bakó Norbert
Érsekvadkert, 2015. május 26.
Bakó Norbert rönkhasítást gyakorol érsekvadkerti otthonának udvarán 2015. május 26-án. A sportfavágó második helyezést ért el a május 15-én Firenzében megrendezett STIHL Timbersports Ifjúsági Világbajnokságon.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélte a bíróság azt a román származású férfit, aki baltával fejezte le a Medjugorjei Szűzanya szobrát tavaly májusban – írta meg az MTI. A Kunszentmiklósi Járásbíróság két év – végrehajtásában négy évre felfüggesztett – börtönre ítélte azt a férfit, aki kétszer is összetörte Dunavecsén a Szűzanya szobrát. A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség vallási tisztelet tárgyának megsemmisítésével elkövetett rongálás miatt emelt vádat az ügyben. A helybéli férfi először tavaly május 19-re virradóra Dunavecse belterületén, az 513-as főúton lévő körforgalomban ittasan, egy kődarabbal megrongálta a helyi római katolikus egyházközség által felállíttatott Medjugorjei Szűzanya-szobrot. Az ütések következtében a mintegy 120 centiméter magas, üreges műgyantából készült szobor feje, törzsének felső része és a bal karja teljesen letört, ezáltal a szobor helyreállíthatatlanná vált. 

A megrongált szobor (Forrás: Police.hu)

Miután az egyházi közösség az előző helyén új Szűzanya-szobrot állíttatott, a vádlott tavaly december 31-én hajnalban baltával ismét többször megütötte és összetörte azt, így összesen mintegy egymillió forintnyi kárt okozott.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.