Kigyulladt egy panelház az agglomerációban, ötven embert kellett kimenekíteni

Egy idős asszony életét, akit a kigyulladt lakásban találtak, már nem lehetett megmenteni.

2024. 07. 11. 14:32
Budapest, 2022. március 9.
A múlt század második felében vasbeton-panelekbõl összeszerelt társas lakóépületek sora Gazdagréten. A hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években elkészült zömmel 10 emeletes tömbök panel lakásaiba sok száz család költözött be a fõváros minden részébõl. Az õ életükrõl még népszerû TV-játék sorozat is készült egykoron, Szomszédok címmel.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csütörtök kora délután kigyulladt egy panellakás Dunakeszin, a Barátság útján. A tűzhöz hat járművel vonultak a budapesti tűzoltók, a tízemeletes társasház egyik negyedik emeleti erkélye, és az erkélyre nyíló huszonöt négyzetméteres nappali égett teljes terjedelmében. A tűz átterjedt az ötödik és a hatodik emeleti erkély egy részére is – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 

A tűzoltók oltás közben egy magatehetetlen idős nőt találtak, kihozták az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. 

– A tűzoltók az oltással párhuzamosan átvizsgálták a füsttel érintett lakásokat, összesen ötven embert kísértek ki az épületből. Az oltást biztonsági rácsok nehezítették. A lángok megfékezése húsz percet vett igénybe, a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja feltárni – írta az OKF. 

Borítókép: Illusztráció. Panelházak Budapesten (Fotó: MTI/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.