Marad a harmadfokú hőségriasztás, kegyetlen forróság jön

Frissítő zivatar csak elvétve várható.

2024. 07. 15. 6:36
Napos időjárás
Napos időjárás Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem enyhül a forróság a héten, a Hungaromet előrejelzése szerint ugyanis hétfőn a 40 fok, kedden ennél magasabb hőmérséklet sem kizárt. Mint írják, hétfő reggel többnyire napos időre számíthatunk időszakosan megnövekvő fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat, utóbbiakhoz intenzív csapadékhullás, erős, esetleg viharos széllökés is társulhat. Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39 fok között várható, továbbra is délkeleten lesz a legnagyobb forróság, ott néhol 40 fok sem kizárt. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Az esti órákra a csapadékgócok várhatóan lecsengenek, a gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég. Az éjszaka második felében azonban már újból előfordulhatnak felhős tájak, és ismét nő a zápor, zivatar kialakulási esélye. A légmozgás zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 20 és 25 fok között alakul, nyugaton és északkeleten mérhetünk helyenként ennél néhány fokkal alacsonyabb értéket. 

A Balatonnál reggeltől csökken a felhőzet és napközben túlnyomóan napos idő várható időszakosan megnövekvő fátyol-, illetve gomolyfelhőzettel. Kisebb valószínűséggel egy-egy zápor vagy zivatar kialakulhat. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-34 fok körül alakul, késő este 25 fok várható. A Balaton Siófoknál 27,5, a Velencei-tó Agárdnál 30 fokos.

A Fertő-tó 26, a Tisza-tó 25 fokos. A Duna Budapestnél 24 fokos, a Tisza hőmérséklete Tokajnál meghaladta a 28 fokot, míg a Rábában Körmendnél 24 fokot mértek. 

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.