Parányi védett emlőscsaládot mentettek a Balaton közelében

Egy kis fészekben találtak rájuk egy épületbontásnál.

Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ Facebook-oldala2024. 07. 30. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Új védett emlősfaj került központunkba, méghozzá egy nagyon jópofa erdei cickány (Sorex araneus) család, akiket egy épületbontásnál találtak egy kis fészekben Cserszegtomajon” – adta hírül a Sóstó Vadvédelmi Központ Facebook-oldalán. Mint írták, hatalmas köszönet jár azért, hogy a megmentésük volt az első, és nem az ellenkezője. Szász Benedek, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre juttatta el hozzájuk az apróságokat, akiket két hét alatt sikeresen felneveltek. Ez azért sem kis feladat, mert ezek az emlősök szoptatás idején testsúlyuk 150 százalékát fogyasztják el naponta, szilárd táplálékra átállva pedig nagyjából a 80 százalékát. „Egész nap esznek szó szerint, mától pedig Sóstó erdeiben cickánykodhatnak tovább” – fogalmaztak.

Borítókép: Az egyik megmentett cickány (Fotó: Sóstó Vadvédelmi Központ/Pintér Zsófia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.