Rajkai pitbulltámadás: újabb részletek derültek ki a megrázó esetről

A kétéves kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Forrás: Kisalföld2024. 07. 20. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is megírta, egy pitbull úgy megsebesített egy kétéves kislányt, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani a gyermeket.

A Kisalföld újabb részleteket közölt az esettel kapcsolatban: Altatás várhat a kétéves kislányt életveszélyesen megsebző kutyára – hangsúlyozta a Kisalföld.hu érdeklődésére Légrádi Balázs, a Szigetközi Állatvédő Liga kuratóriumi tagja, aki szerint emberi felelőtlenség miatt történt a szörnyű eset.

„Sajnálom az életveszélyesen megsérült kislányt, aki emberi felelőtlenség áldozata”

– hangsúlyozta a mosonmagyaróvári állatvédő, akit az esetről pénteken közvetlenül értesítettek.

Légrádi, aki a mosonmagyaróvári gyepmesteri telep vezetője is, úgy tudja, hogy az ötéves pitbull új kutya volt, ezért is tartja felelőtlenségnek, hogy a gyermek közelébe engedték.

 

Nem tudni, mi történt pontosan, miért támadott a kutya, mi váltotta ki benne ezt a reakciót. Most tizennégy napos karantén vár rá, megfigyelési időszak, mely után a hatósági állatorvos dönt majd arról, hogy elaltassák-e. Sajnos a tapasztalatok szerint az a kutya, amelyik már harapott, nagyobb eséllyel fog újra harapni, embert megtámadni. Erre példa a nemrég Lébényben történt eset, ahol egy idős férfit támadott meg két eb, amelyek korábban egy kerekesszékes férfit is megharaptak

– emelte ki Légrádi Balázs, aki hozzátette, hogy Rajkáról havonta kap értesítést, hogy csip nélküli kutya kóborol el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.