Választást nyert Karácsony azzal, hogy klímát ígért a 3-as metróra, de még mindig olyan az egész, mint a pokol legmélyebb bugyra

Karácsony Gergely megígérte, Karácsony Gergely nem teljesítette.

Forrás: Mandiner2024. 07. 18. 15:50
KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely fõpolgármester a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én. Átadták a metróvonal Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, ezzel befejezõdött a vonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója. MTI/Mónus Márton Fotó: MTI/Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre fokozódik a nehezen elviselhető pokoli hőség a budapesti közösségi közlekedésben, miután, bár Karácsony Gergely megígérte, az idén nyáron sem lesz klimatizált a hármas metró. Ehhez képest öt éve még a klíma nélküli szerelvényekkel kampányolt Karácsony – emlékeztet összeállításában a Mandiner

A portál emlékeztet arra is, hogy hogy 2017 júniusának végén a Párbeszéd politikusai félmeztelenül utaztak a 3-as metrón, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a a klimatizálás hiánya miatt az utasok agyvize felforr a kényszerszaunában. Felhívják a figyelmet, hogy sem a flashmob, sem Karácsony Gergely megválasztása óta sem történt komoly előrelépés az ügyben a 3-as metró ügyében. Arra is emlékeztetnek, hogy a főpolgármester az első megválasztása után arról beszélt, hogy a klíma beszerelése nem pénzkérdés, ugyanis a fedezet megvan rá, ehhez képest valami súlyosan elcsúszhatott az ügyben.

A Metróért Egyesület pár nappal ezelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a vonatok még a negyvenfokos hőségben is fűtenek, a pusztító kánikulában 42 fokot mértek az utasok a 3-as metrón. 

Az ügyben az egyetlen előrelépés mindössze annyi, hogy a BKV illetékese elárulta, hogy mostanra – július végére – sikerült összehangolni a rendszereket, így a rekuperáció hatására már csak 35 fokkal kell megküzdenie az utazóközönség azon részének, amelynek nincs más választása, mint a 3-as metrón aszalódni. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.