Ámokfutók: csuklós buszokat akart ellopni két fiatal egy csepeli telephelyről

A húszéves fiataloknak még jogosítványuk sem volt.

Forrás: Police.hu2024. 08. 16. 13:21
Gyõr, 2021. június 21.
Új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbuszok a gyõri Magvassy Mihály Sportcsarnok parkolójában 2021. június 21-én.
MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy-egy csuklós buszt indított be két fiatal egy csepeli telephelyen. A fiatal ámokfutókat hamar elkapták, egyikük még a telepről sem tudott elhajtani. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy csepeli telephelyre surrant be két fiatal csütörtök éjszaka, majd beindítottak egy-egy csuklós buszt. Az egyik járművet még a telephelyen belül feltartóztatták, de a másiknak sikerült kihajtania. Az utcán több parkoló autónak nekiment, majd rákanyarodott a Weiss Manfréd útra, ahol a telephely egyik dolgozója megállásra kényszerítette. Szerencsére senki sem sérült meg.

A helyszínen visszatartott két 20 éves férfit a rendőrök a XXI. kerületi Rendőrkapitányságra szállították, ahol jármű önkényes elvétele miatt hallgatták ki őket. 

A jogosítvánnyal egyáltalán nem rendelkező gyanúsítottak egyikének elmondása szerint céljuk az volt, hogy a belvárosba hajtva utasokat vegyenek fel,

ám ez a telephely dolgozóinak közbelépése miatt nem sikerült nekik. Az anyagi kár felmérése folyamatban van, a fiatalok által elkövetett közlekedési jogsértések miatt külön eljárás indul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.