Befalazott maradványok, a húsevő baktérium támadása, brutális fejberúgás – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet heti összeállítása.

2024. 08. 03. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előkerült egy videó a 24 éve eltűnt Till Tamás földi maradványainak megtalálásáról – Csak erős idegzetűeknek.

 

Emlékeznek még a Keménykalap és krumpliorr gyerekszereplőire? Így néznek ki most! – A Keménykalap és krumpliorr egy 1974-es ifjúsági sorozat, amely Csukás István művéből készült. Később, 1978-ban, egy 100 perces mozifilmet is összevágtak belőle, amit augusztus 31-én mutattak be. A sorozat híres szereplői, mint Bagaméri és Lópici Gáspár, valamint a legendás mondat: „Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri”, máig sokak kedvencei. Ez a vidám családi vígjáték a mai napig népszerű. Az egykori gyerekszereplőket akkor tizenévesen ismerhettük meg, azóta persze megváltoztak.

 

Így fertőz a húsevő baktérium, gyakorlatilag lehetetlen kivédeni: Csak a kialakulás veszélye csökkenthető.

 

Külföld

Erre a sorsra juthat a kereszténység Európában – Olyan divatbemutatót tartottak a birminghami katedrálisban, ahol elsősorban ünnepi burkákat mutattak be.


Erdőtűzek tombolnak a horvátországi nyaralóhelyeken – Kiégett autók és otthonok maradnak a pusztítás után.

 

Hamász-zászlót lengettek New Yorkban: Egy Izrael melletti tüntetés közelében jelentek meg a palesztinpárti tüntetők, akik a meggyilkolt Hamász-vezér képét is a magasba tartották.

 

Sport

Imane Helif vert már magyart – 2021-ben a Bocskai Emlékversenyen az elődöntőben győzte le Pribojszki Katát: Gyalázatos döntésnek tartja a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) korábbi elnöke, Csötönyi Sándor, hogy a párizsi olimpián a női ökölvívók között ringbe léphetett az algériai Imane Helif. Nem véletlen, hogy az interszexuális bunyóst a 2022-es világbajnokságon kizárták, és Csötönyi szerint vagy el sem indulhatott volna az olimpián, vagy az olasz nő ellen látottak után egyszerűen ki kellett volna zárni.

 

Brutális fejberúgás, majd szívfacsaró könnyek az olimpián: Csúnya véget érhet a brazil futball-legenda, Marta karrierje, akit kiállítottak élete talán utolsó nagy tornáján. A női labdarúgás Lionel Messijének tartott játékos brutális szabálytalanságot követett el, fejbe rúgta spanyol ellenfelét, amiért egyből kiállították. Brazília a kiesés szélén a párizsi olimpián, de ha tovább is jut, a visszavonulását már belengető Marta legközelebb az elődöntőben szerepelhetne.

 

Magához láncolta norvég futógépét a Fradi: Szerződést hosszabbított csütörtökön a magyar bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata Kristoffer Zachariassennel. A zöld-fehér klub arra nem tért ki, hogy az új megállapodás mennyi időre szól.

Borítókép: Till Tamás (Fotó: Mediaworks archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.