DK-alapító: Gyurcsány a politikai túlélésért küzd + videó

A gyulai választási eredmény a DK országos problémáira világít rá, legalábbis Leel-Őssy Gábor szerint. A Gyurcsány Ferenc ellen etikai eljárást kezdeményező DK-alapító ellen etikai eljárást indítottak és a párttagságát is felfüggesztették.

2024. 08. 07. 13:36
Budapest, 2023. szeptember 22.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselõje, valamint Molnár Csaba, DK ügyvezetõ alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én.
MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a Demokratikus Koalíció etikai bizottsága azt a beadványt, amelyet a párt egyik alapítója, Leel-Őssy Gábor nyújtott be Gyurcsány Ferenc ellen. A beadvány eljárást kezdeményezett volna a pártelnök ellen az alapszabály megsértése miatt. Ezzel egyidejűleg etikai eljárás indult a beadványt benyújtó Leel-Őssy ellen, és amíg nem születik jogerős döntés az ügyében, addig a párttagságát felfüggesztik.

Innen is üzenem Gyurcsány Ferencnek, hogyha egyetlen egy mondatot vagy szót talál, ami nem igaz abból, amit én elmondtam, akkor máris veszem a kalapomat és itt sem vagyok

 – mondta a Magyar Nemzetnek Leel-Őssy Gábor. A politikus saját bevallása szerint a vállalhatatlan gyulai választási eredmény miatt állt a nyilvánosság elé, mint mondta, ennek a szereplésnek több oka van, de a DK szervezeti problémáira hívja fel a figyelmet, tehát meglátása szerint ez nem egy gyulai ügy.

Leel-Őssy szerint ha Gyurcsány Ferenc visszavonulna, akkor az neki is jó lenne, de a pártnak és az országnak is.

 Sőt azt is hangsúlyozta, hogy sokan meglepődnének, hogy hány aktív, jelentős pozícióban lévő DK-s kereste meg azzal, hogy egyetértenek vele. Ugyanakkor azt is megérti, hogy Gyurcsány jelenleg a politikai túlélésért küzd, de nem jó irányba mennek a dolgot, gyökeres változtatásokra lenne szükség.

A politikus meglátása szerint egy előre hozott tisztújító kongresszusra lenne szükség, ahol ha megválasztják újból Gyurcsányt, ő maga is gratulálni fog neki.

 Ugyanakkor Leel-Őssy azt is elmondta, hogy nagyon sokan állnak mögötte és ha felkérést kapna, akkor nem futamodna meg attól, hogy elinduljon a pártelnöki tisztségért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.