Dübörög a kiképzés, ilyen kihívásokat kell teljesíteniük az újonc honvédeknek

A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken.

2024. 08. 07. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már négy hete tart az Egységes Alapkiképzés az MH 48. Területvédelmi Zászlóaljnál, Nagykanizsán – adták hírül közösségi oldalukon a Területvédelmi erők. Bejegyzésükben beszámoltak arról, mit tanultak eddig és milyen kihívásokkal néztek szembe a tartalékos katonák eddig a kiképzés alatt: 

  • hajnalban kelni és reggeli tornával indítani a napot
  • katonai alaki fogások pontos ismerete – a fegyelem mindennek  
         az alapja
  • különböző terepviszonyok közötti tájékozódás 
  • lőelmélet, célzás és tüzelés szabályai
  • lőtáv, a szélirány és a ballisztika alapjai
  • elsősegélynyújtás, sérülések ellátása.

Mint írták, minden tartalékos katona azért dolgozik, hogy felkészült és magabiztos legyen a szolgálat minden területén, „mert a kihívásokra mindig készen kell állni!”

Így a „Szeretem, Megvédem!” mottó nemcsak szavakban, hanem tettekben is megvalósul. A haza védelme mindannyiunk közös felelőssége!

– zárták bejegyzésüket.

Forrás: Facebook/Területvédelmi erők

Mint arról lapunk is beszámolt, „Szeretem. Megvédem!” felhívással indult területvédelmi tartalékos toborzókampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájáruljanak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. 

A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken.

Területvédelmi tartalékosként anyagi megbecsültséget is biztosít a Magyar Honvédség. A honvédelmi miniszter a toborzás kezdetén bejelentette, új ajánlati csomagot nyújtanak a jelentkezőknek: a jelentkezők évi bruttó hatszázezer, azaz havi ötvenezer forintot kapnak az alapkiképzés után, a szerződéskötési díj bruttó 150 ezer forint, és bruttó ötszázezer forint ajánlási bónusz jár. 

Ezt akkor kapja meg a tartalékos, ha az általa toborzott új tag elvégzi az alapkiképzést. A felsőoktatásban tanulók havonta bruttó 160 ezer forint, a szakképzésben tanulók bruttó 110 ezer forint ösztöndíjra jogosultak, amennyiben tanulmányaik alatt szolgálatot vállalnak.

Borítókép: Jelenet a tartalékosok kiképzéséről (Forrás: Facebook/Területvédelmi erők)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.