Elkaptak két külföldi drogdílert egy budapesti fesztiválon

A két férfi a rendőrök szeme láttára árulta a kábítószert.

Forrás: MTI2024. 08. 15. 12:27
drog
Forrás: Police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kábítószer-kereskedelem miatt letartóztattak két brit férfit egy budapesti zenei fesztiválon – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A hétvégén az ügyeletes ügyész indítványának helyt adva a nyomozási bíró 

egy hónapra letartóztatott egy 31 éves és egy 24 éves brit állampolgárt, akik egy budapesti zenei rendezvényen drogot árultak.

A rendőrség augusztus 8-án késő este figyelemmel kísérte, ahogy egy férfi drogot vesz a két gyanúsítottól. Az idősebb gyanúsított az egyik színpadtól egy vásárlóval érkezett a társára bízott, összecsomagolt sátorhoz, abból elővett egy tasak kábítószergyanús anyagot, amit átadott a vele érkezett férfinak, majd az azért cserébe adott készpénzt átvette. Ezalatt a sátrat őrző társa a ruhájából elővett egy másik tasakot, és a kezébe szórt port az orrán keresztül felszívta.

A rendőrök a két férfit elfogták. A ruházatuk és a sátor átvizsgálásakor további porokat, tablettákat, a gyorstesztek alapján amfetamint, kokaint és ecstasyt, valamint készpénzt is találtak.

A bíróság letartóztatásról rendelkező végzése a kihirdetés napján véglegessé vált.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.