Eloltották a raktárépületekben keletkezett hatalmas tüzet Nyíregyházán

A tűz sűrű, fekete füstjét a város távolabbi pontjairól is látni lehetett.

2024. 08. 14. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Eloltották a tűzoltók a raktárépületekben kedd délután keletkezett tüzet Nyíregyházán – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szerda délelőtt a honlapján. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a tűz miatt a közeli hajléktalanszálló kilencven lakóját ideglenesen ki kellett költöztetni az intézményből.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a megyei jogú városban kigyulladt több, ruhák tárolására használt raktárépület kedd délután, majd a tűz átterjedt egy kétszintes irodaépületre is. Egy embert a tűzoltók mentettek ki az épületből, őt a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Az oltás idejére több órára teljesen lezárták a forgalom elől a 38-as főút városból kivezető szakaszát. 

A tűz sűrű, fekete füstjét a város távolabbi pontjairól is látni lehetett.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a helyi hivatásos tűzoltók már megkezdték az utómunkálatokat. Az oltásban a városi egységek mellett a kisvárdai, a hajdúnánási, a szerencsi, a záhonyi, a baktalórántházi és a demecseri egységek mellett több szabadnapos tűzoltó is részt vett, munkájukat erőgép segítette.

Az önkormányzat az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, a füst miatt a közvetlenül a kigyulladt raktár- és irodaépületek mellett fekvő, hajléktalanellátást biztosító Oltalom Szeretetszolgálat bentlakásos intézményéből kilencven embert költöztettek ki, de ők kedd este már visszatérhettek az épületbe.

 

Borítókép: Tűz Níregyházán (Fotó: Szon/Szarka Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.