Ezekben az országrészekben van remény zivatarra + videó

Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is megerősödhet a szél.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 17:04
ILLUSZTRÁCIÓ (FOTÓ: PEXELS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence anticiklon peremén helyezkedik el, nedvesebb és labilisabb levegő érkezik fölénk, kedden már záporok, zivatarok is kialakulnak.

 

Hétfőn délután is sok napsütésre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel,

egy-egy zápor, zivatar legfeljebb a középső tájakon alakulhat ki. Éjszaka a Dunántúl egyes részein erőteljes lesz a felhőképződés, és ott zápor, zivatar is előfordulhat.

Kedden a fátyolfelhőzet, illetve az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható. Az éjszakai csapadékgócok lecsengenek, majd főként a késő délutáni, kora esti órákban – legkisebb eséllyel nyugaton – ismét kialakulnak záporok, zivatarok.

Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is megerősödhet a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 17 és 22 fok között várható, ennél hűvösebb a hidegre hajlamos északi völgyekben lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 35 fok között alakul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.