Figyelmeztetés: az időjósok szerint ma érdemes vigyázni

Késő estétől újabb hullámban képződhetnek zivatarok, kezdetben főként a nyugati területeken.

2024. 08. 01. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A változó mennyiségű, és időszakosan akár meg is vastagodó fátyolfelhőzet, illetve a képződő gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás. Csapadék hazánk nagy részén továbbra sem várható, de a déli óráktól a nyugati, északnyugati, esetleg az északi tájakon kevés helyen kialakulhat zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásából. Az előrejelzés szerint a légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 32 és 37 Celsius-fok között várható. Késő estére 20 és 28 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

 

Érdemes vigyázni

A déli óráktól nyugat felől némiképp növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége, késő délután, este az Északi-középhegységben sem zárható ki egy-egy cella kialakulása. Késő estétől újabb hullámban képződhetnek zivatarok, kezdetben főként a nyugati területeken. Az intenzívebb cellákat viharos széllökés (~60-75 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), illetve jégeső (<1-2 cm) kísérheti. Csütörtökön az Északi-középhegység és az Alpokalja térségének kivételével 25 Celsius-fok körül, a déli és délkeleti országrészben 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.