Fura, hogy mi miatt osztogatják újabban a bírságot a rendőrök az autópályákon, de ebben is igazuk van

Jobb lesz, ha erre is odafigyel, mert a jövőben sem fognak szemet hunyni a jelenség felett.

Forrás: Magyar Közút2024. 08. 15. 13:38
Budapest, 2024. június 29.
Rendõrautó közlekedik a Blaha Lujza tér környékén.
MTVA/Lapis Renáta
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Lapis Renáta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három kamion szenvedett balesetet augusztus 5-én az M0-s autóúton a reggeli órákban. Mivel a járművek gyakorlatilag a teljes pályaoldalt elfoglalták, ezért gyorsan jelentős torlódás alakult ki – írja közösségi oldalán a Magyar Közút, és egy érdekes jelenségre is felhívják a figyelmet. Azt írják:

„Katasztrófaturista autósok miatt ugyanakkor a balesetben érintett oldalon 13, míg az átellenes oldalon, ahol semmi nem történt 6 kilométeres dugó keletkezett.” 

Ennek oka, hogy egyes járművezetők indokolatlanul lelassítottak, hogy láthassák, mi történt, közben a bámészkodók fotókat, videókat készítettek vezetés közben. Több autóst ki is emeltek a rendőrök, akikről látták, hogy a telefonjukat használták vezetés közben. Nem volt jó ötlet.

Mindez azért elég súlyos, mert ilyenkor az autósok nem az előttük haladóra figyelnek, emiatt balesetek, koccanások ugyanúgy előfordulhatnak, ami további torlódásokat és hosszabb menetidőt okozhat, továbbá etikai szempontból is aggályos az ügy, hiszen senki nem szeretné az interneten viszontlátni valamelyik balesetben megsérült rokonát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.