Gyurcsány újabb kínos baklövése: Óbudát összekeverte Újbudával

A DK elnöke legjobb tanítványa, Karácsony Gergely főpolgármester nyomdokaiba lépett, aki Csepelt helyezte Észak-Pestre.

2024. 08. 15. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány, a Fidesz, Orbán új választást akar Újbudán. Ez Kiss László bebörtönzésének indoka – fogalmazott eredeti Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, amit a Pesti Srácok szúrt ki.

Úgy tűnik, a pártelnök  nem ismeri a DK-s polgármesterek által irányított városrészeket, hiszen mindkét kerület vezetője az ő embere, Újbudát László Imre, Óbudát pedig még a tegnap őrizetbe vett Kiss László vezeti.

Gyurcsány közösségi oldalának kezelője később észrevette és javította a hibát, azonban az eredeti bejegyzésről készült képernyőfotó bizonyítja, hogy az eset tényleg megtörtént:

 

Mint lapunk megírta, a nyomozó főügyészség összehangolt akciót hajtott végre tegnap az úgynevezett óbudai korrupciós ügyben több helyszínen, köztük Óbuda–Békásmegyer önkormányzatánál. Ennek apropóján magát Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét is őrizetbe vették, amiről Gyurcsány Ferenc tette közzé a fenti bejegyzést. A baloldal vezetője közösségi oldalán nyilvánvaló politikai provokációnak és aljasságnak nevezte az őrizetbevételt.

Nem Dobrev Klára férje az első, aki nem tudja, merre van az arra a fővárosban. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt,

Gyurcsány főpolgármestere, Karácsony Gergely néhány évvel ezelőtt Csepelről vélte úgy, hogy Észak-Pesten van, ami köztudomásúlag dél-pesti kerület, de Budapest első emberének meggyűlt a baja a Nemzeti Múzeummal is, mivel azt a Városligetben helyezte el.

Karácsony a Múzeum körúton lévő kulturális intézményt feltehetően a Néprajzi Múzeummal keverhette össze, hiszen az fekszik a főváros legnagyobb közparkjában.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.