Hadházy felelősségét firtatja a Fidesz a zuglói parkolási botrányban + videó

A független országgyűlési képviselő ajánlotta önkormányzati képviselőnek azokat a politikusokat, akik korábban megszavazták a korrupcióban érintett botrányos parkolási közbeszerzést. Borbély Ádám helyi önkormányzati képviselő szerint csak szerepcsere történt a kerületben.

2024. 08. 26. 15:14
marc15_20
20190315 Budapest Az ellenzéki pártok demonstrációja márciu Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Csaba Zugló szocialista polgármestere, Baja Ferenc volt MSZP-s miniszter, Tóth Csaba egykori és Molnár Zsolt jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő ellen. 

A hatóságok azzal vádolják a politikusokat, hogy a XIV. kerületi parkolás üzemeltetésének elnyeréséért és megtartásáért több alkalommal is 10–15 millió forintot vettek át a nyertes cégtől.

A korrupciós botrány a fővárosig is elér. A vád másik pontja szerint a baloldali politikusok közül Baja Ferenc és Molnár Zsolt azt ajánlották fel, hogy kapcsolataik révén elérik, hogy a Sys IT Services Kft. nyerje el a BKK egyik informatikai rendszerének üzemeltetését. Ez ügyben 30, illetve 40 millió forint kenőpénzhez juthattak a politikusok, összesen pedig 

a 300 milliót is elérheti a baloldali képviselőkhöz jutott korrupciós pénzösszeg.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nevezett szocialista, vagy volt szocialista politikussal szemben végrehajtandó szabadságvesztést, tízmillió forintot meghaladó pénzbüntetést és a jogtalan gazdagodás erejéig vagyonelkobzást indítványozott.

 

A zuglói parkolási botrány ügye pedig még Karácsony Gergely polgármestersége idején kezdődött. Akkor a túlárazott botrányos közbeszerzés miatt került a nyilvánosság elé az ügy. Itt kerül elő a mindig és hangosan a korrupció elleni küzdelmét ismételgető Hadházy Ákos, az azóta az LMP és a Momentum háza tájáról is kiebrudalt politikus neve. 

A jelenleg független országgyűlési képviselő ajánlott ugyanis több olyan önkormányzati képviselőjelöltet a baloldal számára, akik már korábban is zuglói képviselők voltak és a botrányos parkolási közbeszerzést is támogatták szavazataikkal. 

 

Zuglóban nem változás történt, hanem csupán szerepcsere

– így reagált az ügyre a Magyar Nemzetnek a XIV. kerületi Fidesz önkormányzati képviselője. Borbély Ádám elmondta: hiába emeltek vádat Horváth Csaba vagy Tóth Csaba ellen, ha azok, akik elfogadták ezeket a parkolási szerződéseket korábban, most is ott fognak ülni a zuglói képviselő-testületben. A Fidesz politikusa hozzátette, ő korábban egyszer sem szavazta meg a parkolási közbeszerzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.