Idén is tart augusztus 20-án légi parádét a Duna felett a Magyar Honvédség

A honvédség Gripen vadászrepülői mellett a helikopterek és szállítógépek is repülnek majd a parádén.

2024. 08. 02. 12:47
Székesfehérvár, 2022. szeptember 11.
JAS-39 Gripen típusú vadászrepülõgép a 27. Börgöndi Légiparádén Székesfehérvár közelében 2022. szeptember 11-én.
MTI/Bodnár Boglárka
Illusztráció Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi leglátványosabb augusztus 20-i ünnepségsorozat megrendezésére készül a kormány, amelynek része lesz a Duna feletti légi parádé is.

Nemrég igazolták vissza, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozaton, a 20-ai keddi napon, a Kossuth téren rendezett tisztavatás után a Magyar Honvédség forgó és merevszárnyas alakulatai légi parádét tartanak a Duna felett – számolt be a Combatant blog

A szakmai oldal kérdésére megerősítették, hogy 20-án, tervezetten 10-11 óra között lesz megtartva ez a program. Az eseményre egy gyakorló napot is beiktattak a helikoptereknek, ami augusztus 16-án lesz, szintén 10-11 között, az időjárás függvényében. 

Sajnos az idei évben a szolnoki augusztus 20-i, Tisza feletti helikopteres bemutató ismételten elmarad. 

Az oldal tájékoztatása szerint a légi parádé programjával kapcsolatban a változás jogát a Magyar Honvédség fenntartja. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, tavaly a katonai légi parádé nagyjából harmincperces első részében a Magyar Honvédségben rendszeresített repülőgéptípusok egyenkénti, valamint kötelékben történő alacsony áthúzásait láthattuk az Erzsébet híd és a Margit híd közötti Duna szakasz fölött. 

A légi parádé második részében, mintegy húsz percben a WizzAir légitársaság A321 utasszállító, a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Airbus A330 Neo, valamint az Aeroexpress Kft. Embraer 120 és Cessna 206 Hidroplán (két-három darab) repülőgépeinek alacsony áthúzását tekinthette meg a közönség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.