A tűzijátékot nézték a Dunáról, felborult a motorcsónakjuk

A rendőrség kimentette a vízbe esetteket, de vizsgálatot is indított.

2024. 08. 21. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden késő este, közvetlenül az augusztus 20-i tűzijáték után, felborult egy motorcsónak a Dunán, a Margitsziget közelében – közölte a Police.hu. A csónakban három férfi utazott, akiket a fővárosi vízi rendészek perceken belül kimentettek a vízből.

Gyors mentés a helyszínen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának (DVRK) egyik szolgálati hajója a tűzijáték biztosítása miatt a közelben tartózkodott, így azonnal a segítségükre tudtak sietni. A vízbe esett férfiak közül senki sem sérült meg, és a felborult csónakot később a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajója vontatta ki a vízből.

Ittas lehetett a csónak vezetője

A baleset 22.40 körül történt, nagyjából akkor, amikor véget ért a tűzijáték. A BRFK tájékoztatása szerint a baleset oka valószínűleg az volt, hogy a motorcsónak vezetője nem megfelelően reagált egy nagyobb hajó által keltett hullámra. 

Felmerült az is, hogy a csónak vezetője alkoholt fogyasztott, ezért mintát kellett adnia. 

Az eset körülményeit a DVRK büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.