Így ünnepelte Magyarország a születésnapját

Tekintse meg galériáinkat!

2024. 08. 21. 5:35
LAB_1251
Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 17. óta nagy érdeklődés mellett zajlottak a Szent István-napi rendezvénysorozat központi programjai Budapesten, szombat óta már több tízezren vettek részt az eseményeken.

A tegnapi nemzeti ünnepen a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdődött a műsor a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követte.

Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen megtekinthették a Szent Koronát a Parlamentben. A látogatók előtt nyitva állt a Szent Jobb-aranyvonat kiállítás és a Városok sétánya kiállítás az Alkotmány utcában. A magyar történelem iránt rajongók értékes időt töltöttek a Hősök útja rendezvényhelyszín programjain.

Délután a Szent István-bazilikánál ünnepi szentmisét tartottak. A Szent Jobb-körmenetet viszont Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek által a Szent István-bazilikában bemutatott szentmise után nem tartották meg a szokott módon, a bizonytalan időjárási helyzet miatt, arra a bazilikában került sor.

A gasztronómia szerelmeseit a Magyar ízek utcája egész nap kulináris élvezetekkel és zenés-táncos bemutatókkal várta.

Este, az időjárásra való tekintettel Kovács Zoltán bejelentette, megtartják a tűzijátékot. Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője akkor úgy nyilatkozott: „Amennyiben váratlanul kedvezőtlen változás lesz az időjárásban, az operatív törzs azonnal be tud avatkozni, valamint haladéktalanul tájékoztatást ad. Számunkra az emberek biztonsága a legfontosabb!”

A minden eddiginél hosszabb szakaszon bemutatott tűzijáték a zivatarok lecsengése után tíz órakor kezdődött meg, miközben a látogatók a fényeket csodálták, a nemzeti történelem jelentős eseményeit is átélhették a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően. Valóban minden eddiginél nagyobb és látványosabb tűzijátékot láthattunk idén.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.