Idén most először intézkedtek a rendőrök ilyen sok határsértő ellen

A hétvégén közel száz illegális migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok.

2024. 08. 12. 7:46
Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencvenhét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 26, szombaton 28, vasárnap 35, jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök. Az ország belsejében elfogtak nyolc határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. 

Az elmúlt héten az ország területén – idén az eddigi legtöbb – 138 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – július 30-tól augusztus 4-ig – a feltartóztatottak száma 127 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 11 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.