Itt az arcpirító indok, amiért még csak az esztétikai javítást sem engedi a főváros egy kerület aluljárójában

Soroksáron rossz értelemben vett időutazásban lehet részük az aluljárókon átkelőknek.

Forrás: Metropol2024. 08. 05. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soroksáron két, fővárosi tulajdonban és kezelésben lévő aluljáró helyezkedik el, ezek közül egyik sincs túl jó állapotban – írta a Metropol.

Fotó: Metropol

A Tárcsás utcai megúszta a pusztulást, de csak azért, mert a Bense Ferenc vezette soroksári önkormányzat önerőből új életre keltette. Azt lehetett, nem úgy, mint az 1976-ban átadott – és vélhetően évtizedek óta elhanyagolt – Vecsés–Grassalkovich útnál találhatót.

A lap megkeresésére az alpolgármester az aluljárók körüli helyzetről elmondta: 

2021-ben a Tárcsás utcai aluljárót Soroksár Önkormányzata saját költségén felújította, illetve falait különböző, Soroksár múltját és jelenét bemutató díszítő elemekkel látta el. Kérdésünkre ekkor a főváros illetékesei azt jelezték, hogy a díszítésére vonatkozó engedélyt, ha megkérnénk, sem tudnák kiadni a másik aluljáróra, mivel az olyan rossz műszaki állapotban van

– mondta kerületi illetékes, aki az aluljárók tisztán tartásával kapcsolatban hozzátette: 

„Bár nem a mi hatáskörünkbe tartozik, Soroksár önkormányzata lakossági bejelentésre, saját költségén rendszeresen takaríttat a tulajdonos fenntartó helyett. A fővárosi önkormányzat külön kérésünkre olykor megtisztítja a területet, azonban a rendszeresség hiányzik a fenntartó részéről. Kérésemre most is Soroksár fogja elvégezni az aluljáró tisztítását”

– olvasható a lap oldalán.

Fotó: Metropol

 

Rendszeres balesetek egy szakaszon, a fővárost nem érdekli a helyzet

Soroksáron egyébként nem ez az egyedüli probléma, amiért Budapest vezetése nem végzi el rendesen a feladatát. A nagy forgalmat bonyolító Tartsay utca–Szent László utca kereszteződésénél heti-kétheti rendszerességgel történnek balesetek.

 A kerület polgármestere, Bese Ferenc hiába kérte többször is Karácsony Gergelyt, hogy tegyék biztonságossá a fővárosi kereszteződést, süket fülekre talált

– írta a lap.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.