Ittas hajóvezetőkre vadásztak a Tisza-tavon

Összehangolt ellenőrzési akciót hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság és társszervei a Tisza-tónál.

Forrás: Police.hu2024. 08. 12. 15:56
Forrás: Police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal halászati felügyelői, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, illetve a Bükki Nemzeti Park munkatársai is részt vettek.

Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak az ittasan közlekedők kiszűrésére. Az akcióban prevenciós céllal vettek részt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési munkatársai.

A rendőrök a Police.hu közlése szerint a turisták figyelmét többek között arra hívták fel, hogy fürdőzni csak az erre kijelölt helyen lehet, a vízi balesetek elkerülésének érdekében a fürdőzés alapvető szabályainak betartása nélkülözhetetlen.

 

A bűn- és baleset-megelőzési szakemberek felkeresték a Tiszavalk térségében található csónakkikötőt is, ahol az „Aktív Magyarország” program keretében lebonyolított ifjúsági vízi tábor lakóinak prevenciós foglalkozást tartottak. 

A középiskolások bűn- és baleset-megelőzési kvízt oldottak meg, majd a rendőrök felhívták a táborozók figyelmét a nyári időszakban a gyerekeket fenyegető veszélyekre. Kötetlen jelleggel a fiataloknak és a kísérő pedagógusoknak több bűnmegelőzési témakört is átölelő tájékoztatást tartottak, így a drogprevenció, cyberbullying, szexuális visszaélések és vagyonvédelem témakörökben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.