Jó hír érkezett a speciálisan adózók és az őstermelők számára is

A módosítások újabb lépést jelentenek a magyar családok támogatása terén, mivel több tízezer speciálisan adózó önfoglalkoztató számára egyszerűbbé válik a CSOK Plusz, a Falusi CSOK és a Babaváró támogatás igénybevétele – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

2024. 08. 29. 21:48
Napelemek-02
Illusztráció Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter Forrás: Németh András Péter/Szabad Föld
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán-kormány továbbra is elkötelezett a gyermekvállalás és gyermeknevelés megkönnyítése mellett. A most megjelent kormányrendeletek értelmében 

egyszerűbben vehetik igénybe az egyes államilag támogatott kedvezményes otthonteremtési programokat a speciális adózási formákat (kisvállalkozók tételes adója – KATA, átalányadó) választó egyéni vállalkozók, valamint a mezőgazdasági őstermelők is.

Az eddigi 10, illetve 20 százalék helyett a bevételük akár 50 százalékát vehetik figyelembe jövedelemként a hitelbírálatnál, így könnyebben tudnak saját otthonhoz jutni államilag támogatott, 15, 30, illetve 50 millió forintos CSOK Plusz-kölcsönnel, amelyet a kormány egyszerre kombinált kamattámogatással és részleges tartozás-elengedéssel, valamint szintén kedvezőbb feltételekkel igényelhetik a babaváró hitelt és a Falusi CSOK-kölcsönt is.

A jogszabály továbbá lehetővé teszi, hogy az igényléshez elegendő legyen egy év – ezen jogviszonyban eltöltött – társadalombiztosítási jogviszony igazolása számukra az eddig elvárt két, illetve három év helyett.

A mostani módosítások még hatékonyabban szolgálják a családok támogatását, mivel egyszerűbbé teszik az államilag támogatott otthonteremtési támogatások elérését a speciálisan adózó önfoglalkoztatóknak és az őstermelőknek, akikre a kormány szövetségesként tekint – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Borítókép:illusztráció (Fotó:Németh András Péter/Szabad Föld)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.