Párbeszédes képviselő lett a kommunista szervezet vezetője

Jámbor András lett az Antifa- és pedofilügyekben is érintett Szikra Mozgalom egyik új elnökségi tagja. A szélsőbaloldali szervezet újdonsült vezetője Karácsony Gergellyel, Kovács Gergellyel és Bedő Dáviddal cserél eszmét szombaton, az egyesület nyári találkozóján.

2024. 08. 01. 4:50
20230819__MI_221
20230819 Budapest Szikra Mozgalom a Népligetben táborozott Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet képen: Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom elnökségi tagjának választották Jámbor Andrást a szervezet nemrégiben megtartott nyári közgyűlésén. 

Ezzel a Párbeszéd országgyűlési képviselője az Antifa- és pedofilügyekben is érintett szervezet vezetője is lett. 

Emlékezetes ugyanis, hogy tavaly nyáron a Jámbor által alapított Szikra Mozgalom egyik tagja, Dobos Krisztina lakásának átkutatása során a nyomozók az Antifa-ügy kapcsán pedofilfelvételekre bukkantak. A hatóság munkatársai több ezer gyomorforgató fénykép mellett csaknem háromszáz, tizenkét év alatti gyermek szexuális sanyargatását és megerőszakolását tartalmazó videót találtak Dobos élettársának laptopján. 

A férfi volt egyébként az, aki alibit nyújtott a nőnek az Antifa budapesti embervadászatát követő nyomozás során. 

Különös fordulat volt, hogy Dobos Krisztina élettársa felakasztotta magát a kihallgatása előtt. 

Tehát a pedofilügy előzménye az a szélsőbaloldali Antifa-botrány volt, amikor tavaly februárban egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadt és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. Nem sokkal később kiderült, ez a leszámolás egy akciósorozat része volt. Az Antifa-csoport tagjai február közepéig összesen nyolc járókelőt támadtak meg a főváros négy pontján. A büntetőeljárás során a rendőrség számos helyszínen tartott házkutatást, ekkor kerültek elő azok a pedofilfelvételek, amelyek miatt gyermekpornográfia bűntett megalapozott gyanújával rendeltek el nyomozást. 

Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője tehát annak a Szikrának lett most vezetőségi tagja, amely mindkét botránnyal összefüggésbe hozható.

 

A Párbeszéd politikusa a kommunista Szikra elnökségi tagja lett (Forrás: Facebook/Jámbor András)


A szélsőbalos szervezet szombaton tartja egész napos nyári rendezvényét Lobbanáspont címmel. A sztárvendég Jámbor párttársa, Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki Kovács Gergellyel, a kétfarkúak hegyvidéki polgármesterével és Bedő Dáviddal, a Momentum országgyűlési képviselőjével ül egy asztalhoz. 

A találkozó a Népligetben lesz, a Szikra pedig folyamatosan pénzt kér a szimpatizánsaitól a szervezésre, 

dacára annak, hogy vagyona évről évre szépen gyarapodik meg nem nevezett adományokból. 

Lapunk korábban megírta, a szervezet tavaly az egyik legfontosabb partnerének nevezte azt a Zöld Terasz Alapítványt, amelynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor, aki a pénzt több részletben fizette be bankfiókokban. 

Az alapítvány 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától, valamint 1,2 milliót a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, amelyet 2021-ben a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros tízmillió forinttal támogatott.

A Zöld Terasz Alapítvány saját bevallása szerint 2023-ban nem támogatta a Szikrát, pedig a Párbeszéd alapítványától több mint 15 millió forintot kaptak.

 

Jámbor nekiment a baloldalnak 

Kábítószerhez hasonlította a baloldal Orbán-fóbiáját legutóbbi elemzésében Jámbor András, aki szerint az elmúlt húsz évben a baloldali-liberális pártok politizálása az antiorbánizmusra épül. 

„Rászoktak, mint valami kemény drogra, és szép lassan felemésztette a lelküket. […] És amikor már mindenki rászokott az orbánozásra, jött egy minden eddiginél ütősebb kábítószer. Egy erősebb antiorbánizmus ígéretét hozta el egy sokkal jobbnak látszó dealer, Magyar Péter és a Tisza Párt, amely magához vonta a fogyasztókat a piacon éppen elérhető legpotensebb antiorbánizmus ígéretével” – fogalmazott Jámbor, aki a DK-ról azt írta: 

„Gyurcsány Ferenc és a köré épült mítosz azt a képviselet nélküli elitpolitizálást személyesíti meg, 

amely nem a választók életéről, nehézségeiről és lehetőségeiről, hanem a politikusok és pártok ügyeiről, a füstös szobákról és a kamarillapolitizálásról szól.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.