Kiderült, kinél pattog a labda egy esetleges budapesti olimpia rendezésének ügyében

Összefogásra lenne szükség.

Forrás: ATV2024. 08. 13. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az olimpia megrendezéséhez egyértelmű társadalmi konszenzusra és támogatottságra van szükség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről ez az első számú feltétel” – így szól a Honvédelmi Minisztérium Atv.hu-nak küldött válasza arra a kérdésre, hogy rendezhet-e olimpiát Magyarország akár belátható időn belül.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, Fürjes Balázs, a magyar NOB-tag a 2024-es párizsi olimpia értékelése kapcsán kitért rá: – Látva az elmúlt hét-nyolc évben a magyarországi nagy eseményeket, világbajnokságokat, Európa-bajnokságokat, világkupákat – 

Magyarországon meg tudnának rendezni egy, a párizsihoz hasonló olimpiát.

– mondta.

– Óriási erőfeszítés lenne, de a legfontosabb, hogy kell hozzá egy összefogás, és ezért vagyok egy kicsit szkeptikus – fogalmazott Fürjes Balázs, majd hozzátette: nem látja még azt a helyzetet, ahol a Magyar Olimpiai Bizottság, a főpolgármester, a Fővárosi Közgyűlés, a politikai jobb- és baloldal, a kormányzat, az egész nemzet teljes egyetértésben lehetne. Hozzátette: ha össze tudnának kapaszkodni és félretennék a vitákat ebben az ügyben, születne egy egység, akkor eséllyel lehetne nekirugaszkodni a legközelebbi európai rendezésű olimpiának, hogy az ország házigazda lehessen.

 

Összefogásra, egységre lenne szükség

Fürjes Balázs vélekedésével egyezik a Honvédelmi Minisztérium álláspontja is. Az ATV megkeresésére válaszlevelükben azt írták: 

A rendezési szándék hivatalos jelzése, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal folytatott pályázati dialógusban való részvétel a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapest mindenkori városvezetésének a feladata

– olvasható az oldalon, kiemelve: a későbbi szakaszban kormánygarancia is szükséges a vállaláshoz.

Borítókép: Puskás Aréna (Forrás: Facebook/MLSZ – Magyar Labdarúgó-szövetség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.