Lázár János: A magyarok, köszönik szépen, megvannak

A miniszter közösségi oldalán fejtegette a magyarság világfilozófiáját.

2024. 08. 20. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Veled, Uram, de nélküled” – ez a mi régóta ismert és makacsul következetes válaszunk a világot feszegető kérdésekre – mutatott rá közösségi oldalán az Építési és közlekedési miniszter. Lázár János hozzátette: az a válasz, a szuverenitás válasza. 

Bejegyzésében a miniszter úgy fogalmazott: a mi válaszunk az, ami Szent István királyé is volt ezer éve. Elfogadjuk az európai szövetséget, hű és értékteremtő részei vagyunk az európai közösségnek, de megmaradunk magyarnak. 

Megőrizzük a hagyományainkat és az önállóságunkat. Azt a jogot és erőt, hogy rólunk nem dönthet senki emberfia nélkülünk. Hogy az itt élők sorsáról és jövőjéről csak a magyarok határozhatnak. Az a nép, amelyről már sokszor és sokan megjósolták, hogy eltűnik a történelem színpadáról. De a magyarok, köszönik szépen, megvannak. Itt vagyunk! Éppen annak az okos és finom egyensúlynak köszönhetően, amelyre Szent István óta a históriánk legtisztább pillanataiban mindig törekedtünk

– írta Lázár János.

Borítókép: Lázár János (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.