Lemondott egy újraválasztott polgármester, hamarosan az is kiderül, hogy miért

A testületi ülésen sem vett részt.

Forrás: Baon2024. 08. 23. 16:31
Fotó: Pozsgai Ákos/Baon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véh László (független) levélben tudatta lemondását – közölte a Baonnal Gubics Lajos alpolgármester, aki elmondta azt is, hogy a lemondásról szóló nyilatkozatot csütörtök délután a városházán olvasták fel. 

A testületi ülésen egyikük sem vett részt, mindketten szabadságukat töltik, a továbbiakban az alpolgármester irányítja tovább a települést.

A polgármester és az alpolgármester várhatóan a jövő hét kedden találkozik majd a tompai városházán, akkor az alpolgármester feltehetően többet is megtud majd lemondás okáról. A távozó polgármester lemondott a júliusban megnyert 2024–29 közötti mandátumáról is.

Több mint valószínű, hogy az új képviselő-testület megalakulhat októberben, azonban a polgármesteri tisztségre időközi választást kell kiírni, ami várhatóan novemberben történik majd meg. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.