Lőttek a tartalékosok Hajdúhadházán + fotók

A lőgyakorlaton a Gepárd mesterlövész puska is előkerült.

Forrás: honvedelem.hu2024. 08. 07. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 130 tartalékos és szerződéses katona vett részt éleslövészeten a hajdúhadházi lőtéren – írja honlapján a honvédség. A tartalékosok számára a lövészettel ért véget a június 10-én megkezdett egységes alapkiképzés. Pisztoly- és géppuskaszakalap-lőgyakorlatot hajtott végre az az 59 fő tartalékos katona, aki az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezrednél június 10-én kezdte el alapkiképzését.

Forrás: Honvédelem.hu

A lövészeten modulképzést választó katonák is részt vettek, akik sikerrel teljesítették a gépkarabély-alaplőgyakorlatot, pisztolyszakalap-lőgyakorlatot és kézigránát-alapdobó gyakorlatot.

Forrás: Honvédelem.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei 10. Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos állománya pedig a szakalap-lőgyakorlat mellett SZVD távcsöves puskával és Gepárd mesterlövész puskával is lőtt.

Forrás: Honvédelem.hu

– Az egységes alapkiképzés utolsó hetében vagyunk, a mai lövészet volt a program záróakkordja. Az elmúlt két hét azzal egészítette ki az öthetes képzésüket, hogy a gépkarabélyon kívül megismerték a pisztoly és a géppuska használatát is – mondta el Szálkai István főhadnagy, az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalj Kiképző Század századparancsnoka. Hozzátette: szeretnék, ha nemcsak szinten tartó képzéseken vennének részt a tartalékos katonák, hanem folyamatosan fejlesztve képzettségi szintjüket, speciális fegyverekkel is megismerkednének.

Forrás: Honvédelem.hu

Mint arról lapunk is beszámolt, „Szeretem. Megvédem!” felhívással kezdődött területvédelmi tartalékos toborzókampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájáruljanak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. 

A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken.

Területvédelmi tartalékosként anyagi megbecsültséget is biztosít a Magyar Honvédség. A honvédelmi miniszter a toborzás kezdetén bejelentette, új ajánlati csomagot nyújtanak a jelentkezőknek: a jelentkezők évi bruttó hatszázezer, azaz havi ötvenezer forintot kapnak az alapkiképzés után, a szerződéskötési díj bruttó 150 ezer forint, és bruttó ötszázezer forint ajánlási bónusz jár. 

Ezt akkor kapja meg a tartalékos, ha az általa toborzott új tag elvégzi az alapkiképzést. A felsőoktatásban tanulók havonta bruttó 160 ezer forint, a szakképzésben tanulók bruttó 110 ezer forint ösztöndíjra jogosultak, amennyiben tanulmányaik alatt szolgálatot vállalnak.

Borítókép: A Magyar Honvédség lőgyakorlata Hajdúhadházán (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.