Magyarország tovább segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében

A magyar kontingens hatodik napja negyvenhat emberrel és tizenhárom technikai eszközzel segít a kiterjedt erdőtüzekkel küzdő balkáni országnak.

2024. 08. 07. 10:59
Borítókép: Magyar segítség az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezéséhez (Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd óta új helyszínen dolgozik a magyar kormány által felajánlott és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) állományából összeállított tűzoltócsapat – olvasható az OKF lapunkhoz eljuttatott közleményében, annak kapcsán, hogy hazánk segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében.

Mint jelezték, a hivatásos tűzoltók most már a Jasen rezervátumnál segítenek az erőtüzek oltásában, feladatuk a lakóházak védelme, valamint védősávok kialakítása a Kozjak-tó közelében. A hét elején Belica településen alakítottak ki új táborhelyet.

A magyar kontingens hatodik napja negyvenhat emberrel és tizenhárom technikai eszközzel segít a kiterjedt erdőtüzekkel küzdő balkáni országnak. A magyar tűzoltók szikracsapókkal, puttonyfecskendőkkel és láncfűrésszel védelmi sávokat alakítanak ki, emellett az ő feladatuk, hogy drónokkal felderítsék a veszélyeztetett területeket, modellezzék a tűz terjedési irányát és sebességét

– ismertették.

A közlemény kitért arra is, hogy az egész napos munka után kedden későn este egy rendkívüli, ötórás művelethez kérték a magyar csapat segítségét, ugyanis az ország négy nemzeti parkjának egyikén, a Jasen területén gyors terjedésű tűz alakult ki, így az éjszakai beavatkozást követően szerdán itt, egy hatszáz hektáros területen folytatják az oltási munkálatokat. A rezervátumban ritka növény- és állatfajok élnek.

A tűzoltók az elmúlt napokban megfékezték a Makedonszki brodi járásában lévő Breznica település környékén pusztító lángokat. Az oltási munkálatok koordinációja az Észak-Macedón Védelmi és Mentési Igazgatóság bázisán történik, itt elemzik ki a légi felderítés által küldött képeket, és ezek alapján irányítják a térségben a tűzoltóegységeket.

A magyar csapat tagjai továbbra is jól vannak, egészségügyi biztosításukat az Országos Mentőszolgálat mentőorvosa és két mentőtechnikusa látja el

– közölte az OKF.

Borítókép: Magyar segítség az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezéséhez (Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.