Másodperceken múlott az élete

A magyar közutasok reagáltak egy szerencsés kimenetelű balesetre, amely elkerülhető lett volna.

2024. 08. 12. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy megrázó esetről számolt be a napokban Instagram-oldalán. Mint írták, múlt szerdán csak másodperceken múlt egy munkatársuk élete.

A bejegyzésben ismertették, hogy a marcali mérnökségük brigádja aszfaltozási munkákat végzett a 68-as főúton Mesztegnyő település belterületi szakaszán. Az előjelzések és ideiglenes korlátozások ellenére egy fehér dobozos kisteherautó behajtott a munkaterületre, letarolta a terelőkúpokat és az úthengernek csapódott. Szerencsére a közutasok figyeltek és látták a balesetveszélyt, és még épp a 

vízelvezető árokba tudtak ugrani, ezért nem lett nagyobb bajuk, bár egyikük kisebb sérüléseket szenvedett. 

Laki Lajos – aki könnyebben megsérült – a következőképp emlékezett vissza a történtekre: „nem sokon múlt. Arra lettünk figyelmesek, hogy a kisteherautó viszi magával a kúpokat és már ugrottunk is. Beszorultak a kúpok a kocsi alá, és ahogy darálta, annak a hangjára figyeltünk fel.”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kérte a közlekedőket, hogy  figyeljék az ideiglenes előjelzéseket, azokat vegyék komolyan, tartsák a megfelelő követési távolságot, és nem utolsósorban vezessenek óvatosan a munkaterületek környékén is.

Egy munkaterületre érve neked csak lassítani kell, azon maximum 1-2 perc múlik,

másnak pedig az élete. Vigyázzunk egymásra!” – zárták a bejegyzést.

Borítókép: Kép az eset helyszínéről (Forrás: Magyar Közút/Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.