Megszólalt az MSZP a politikusaik ellen történt vádemeléssel kapcsolatban

A párt védelmébe vette a korrupcióval vádolt elvtársakat.

2024. 08. 22. 15:54
HORVÁTH Csaba
Budapest, 2024. február 28.
Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselõcsoportjának vezetõje, a XIV. kerület polgármestere felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2024. február 28-án.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közleménye szerint vádat emeltek négy jelenlegi és volt MSZP-s politikus ellen.

Az MSZP politikusai, ahogy minden eddigi esetben, így most is önként álltak vizsgálat elé, valamint közreműködő magatartást tanúsítottak a felmerült vádak tisztázása érdekében. Molnár Zsolt maga kezdeményezte a parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését, az ügy minél hatékonyabb és gyorsabb lezárása érdekében

– írta a párt közleményében, majd hozzátették: az MSZP álláspontja szerint azonban mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, a párt kiáll minden politikusa mellett.

Amint arról a nap folyamán beszámoltunk, vádat emeltek a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben.

Korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben hét ember, köztük Horváth Csaba zuglói polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a vádirat Zuglót érintő részének lényege szerint 2016-ban a kerületben bevezetett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére közbeszerzési eljárásokat folytattak le. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.