Nagy változás jön a Neptun rendszernél

A diákok is részt vesznek a fejlesztésben.

Forrás: MTI2024. 08. 30. 17:43
laptop
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól a hallgatók is részt vesznek a Neptun tanulmányi rendszer fejlesztésében – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM). Varga-Bajusz Veronika egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) vezetésével és az SDA Informatikai Zrt. képviselőjével a Neptun.NET tanulmányi rendszer fejlesztéséről.

A KIM felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára azt javasolta, hogy a hallgatók képviselőiből és a rendszer fejlesztőiből olyan munkacsoport álljon össze, amelynek tagjai szakmai és felhasználói ismereteikkel segítik a fejlesztés menetét.

Varga-Bajusz Veronika a Neptun rendszerrel kapcsolatos visszajelzéseket és fejlesztési javaslatokat is áttekintette a HÖOK és az SDA Informatikai Zrt. képviselőivel.

A munkacsoport szeptemberben kezdi meg a munkát, céljuk nemcsak a rendszer fejlesztése, hanem annak optimalizálásához szükséges, az egyetemeknek szóló oktatásszervezési és informatikai ajánlások megfogalmazása is. Ezzel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a Neptun rendszer felhasználóbarát működését biztosítani lehessen az egész országban.

A hazai egyetemek jelentős része a Neptun.NET tanulmányi rendszerét használja oktatásszervezésre. Az évek alatt számos fejlesztés és bővítés valósult meg, hogy minél inkább felhasználóbarát felületet alakítsanak ki az oktatóknak és hallgatóknak egyaránt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.