Napsütéssel indul a hétvége, de van, ahol nem érdemes eltenni az esernyőt sem

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

2024. 08. 09. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felhőzet csökkenését követően a néhol erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Helyenként – főként az északkeleti harmadban, de ott is egyre csökkenő eséllyel – fordulhat elő zápor, néhol zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. A tájékoztatás szerint nagy területen megélénkül az északnyugati, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

 

Záporos hétvége?

Szombat délelőtt időnként kialakulhat helyenként zápor, néhol villámlással egybekötve. Később átmenetileg csökken a záporos csapadék esélye, és sok napsütés valószínű a gomoly- és fátyolfelhők mellett. Késő délutántól nyugat, délnyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és estefelé elsősorban a Nyugat-Dunántúlon már a záporok, zivatarok számossága is növekedhet. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű. Késő estére többnyire 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Este nyugat, délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyek északkelet, kelet felé haladva akár rendszerbe is szerveződhetnek, és helyenként felhőszakadás is társulhat az intenzívebb gócokhoz. Nagyrészt gyenge vagy mérsékelt légmozgás valószínű, inkább csak a zivatarok környezetében fordulhat elő átmeneti szélerősödés. 

Hajnalra 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap reggel sok napsütés várható főleg az északi és keleti tájakon erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Zápor, zivatar is előfordul főként északkeleten, keleten, később nagyobb eséllyel és számban az ország északi felén. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatarban erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak.  Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.