Óriási változás történt az ellenzéki pártban

A süllyedő hajót egy korábbi társelnök is elhagyta.

Forrás: MTI, Schmuck Erzsébet Facebook-oldala2024. 08. 24. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztújítást tartott ma az LMP – Magyarország Zöld Pártja, ahol Szabó-Kellner Katalint és Ungár Pétert választották a párt társelnökeivé. Mint ahogy arról az ellenzéki párt beszámolt, teljes körű tisztújítást tartottak Budapesten, ahol megválasztották az új országos elnökséget. Titkárnak Vida Attilát, elnökségi tagoknak Baloghné Bartus Viktóriát, Hohn Krisztinát, Kanász-Nagy Mátét és Tóth Áront választották a küldöttek. 

Az új elnökség mandátuma két évre szól, így a 2026-os országgyűlési választásokra való felkészülést és a 2026-os kampányt is a most megválasztott elnökség fogja levezényelni 

– áll a közleményben.

 

A volt társelnök távozik a pártból

Schmuck Erzsébet, a párt eddigi társelnöke bejelentette Facebook-oldalán: 15 év után kilép az LMP-ből, ami már nem zöld és nem ellenzéki, hanem Ungár Péter leuralta, ezért a róla elnevezett pártnak kellene hívni. Hozzátette, abból semmilyen következtetést nem vontak le, hogy az EP-választáson csupán 0,87 százalékot kapott a párt listája.

Szerinte nem derült ki, hogy a párt milyen irányba tart, ráadásul azt is megszavazták, hogy kilépnek az Európai Zöld Pártok szövetségéből. A volt társelnök arra is kitért, hogy neki rémálom volt, amikor lapunk állandó publicistája, Bayer Zsolt az LMP által támogatott Vitézy Dávid mellett kampányolt az önkormányzati választási kampány utolsó két napján, ezért Schmuck Erzsébet úgy vélte, hogy az LMP ellenzéki pártként megsemmisült.

 

Hiába a sok ellenzéki lájk, mindig a Fidesz nyer kétharmaddal

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, az LMP újraválasztott társelnöke, Ungár Péter tegnap búcsúposztot tett közzé a Facebookon. Úgy vélekedett, hogy a közösségi média hatása a közéletre tragikus, mert tönkretette a hagyományos sajtót és bezsebelte az összes hirdetési bevételt, emellett pedig információs monopóliumhoz jutott. – A Facebook hihetetlen módon rontja a politikai közbeszéd minőségét, és nagyon sok szempontból félreviszi a politikát, különösen az ellenzéki oldalon, ezért már egyfajta Meta-politika zajlik, ahol a cél az algoritmus igényeinek a kiszolgálása – jelentette ki. Hozzátette: 

a lájkok és kommentek nem valódi mérőszámok, hiszen lehet, hogy ezekből az ellenzék többet gyűjt, de mégis a Fidesz nyer kétharmadokkal.

Borítókép: Az LMP tisztújító kongresszusa 2024. augusztus 24-én (Forrás: LMP – Magyarország Zöld Pártja Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.