Parázs vitákra számítanak az idei Tranzit fesztiválon is

A szervezők azt is elárulták, hogy miben lesz más az idei rendezvény, mint a tavalyi volt, és mi miatt.

Forrás: MTI2024. 08. 14. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem száz előadóval és több ezer résztvevővel rendezik meg a tihanyi Tranzit fesztivált, Magyarország legnagyobb közéleti találkozóját augusztus 22. és 25. között – közölte a szervező Kommentár Alapítvány. Mint írták, az immár hetedik alkalommal szervezett eseményen minden meghatározó jobboldali, szuverenista közösség képviselteti magát. 

A tájékoztatás szerint Tihanyban minden olyan téma asztalra kerül, ami hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy a napjainkban zajló világrendszerváltás nyertese lehessen. Így szó lesz civilizációs kihívásokról, szuverenitásról, gazdasági kérdésekről és az európai együttműködés állapotáról is.

Hangsúlyozták: a Tranzit fesztivál mindig az érdemi viták otthona volt, és ez idén sem lesz másképp. 

A korábbi évek gyakorlatától eltérően azonban most nem döntéshozók fognak vitázni, mert az ellenzéki pártok nem vállalták a vitát. 

– Nemet mondott a felkérésre a DK, a Momentum, a Párbeszéd–Zöldek és a Tisza Párt több politikusa is – közölték a szervezők.
Az összegzés szerint a viták mellett előadást tart többek között Bóka János, Hankó Balázs, Lázár János, Nagy István, Rogán Antal, Szijjártó Péter és Tuzson Bence miniszter is. A viták és a délelőtti előadások élőben követhetők lesznek a Tranzit Facebook-oldalán – tartalmazza a közlemény.

Borítókép: A tavalyi fesztivál (Forrás: Tranzit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.