Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom

A világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedikek lettünk az olimpia éremtáblázatán.

Forrás: MTI2024. 08. 12. 12:04
Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom, a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedikek lettünk az olimpia éremtáblázatán” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn. A miniszter bejegyzésében emlékeztetett rá: vasárnap véget ért a párizsi olimpia, amely alapvetően meghatározta az elmúlt két-két és fél hetünket, mert naponta izgultunk a magyar sportolókért és együtt örültünk vagy éppen szomorkodtunk, bosszankodtunk velük. 

A miniszter szerint az elmúlt két-két és fél hétnek számos tapasztalata és tanulsága volt. 

Megjegyezte: Magyarország az európai összevetésben hatodik lett, Közép-Európában utcahosszal első. 

Nálunk sokkal nagyobb, népesebb, gazdagabb és erősebb országok is csak bottal üthetik a nyomunkat

– jegyezte meg. Szijjártó Péter szerint az olimpiai éremtáblázat első 10-12 helye általában ki van bérelve a világ legnagyobb és legerősebb országai számára, mindig itt van az összes G7-es, Kína, Korea, Ausztrália – s persze az oroszok, ha indulhatnak. Hozzátette: az igazi verseny innen indul, s ennek a versenynek mi idén is az élén végeztünk Új-Zéland, Üzbegisztán és Spanyolország társaságában. Mint írta, „összesen 15 ország volt képes legalább öt aranyat nyerni, köztük mi, magyarok. Dicsőség minden szinten” – jegyezte meg és megköszönte a sportolóknak és a felkészülésüket segítő szakembereknek, hogy újfent dicsőséget hoztak Magyarországnak. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.