Válaszokat vár a Fidesz Soproni Tamástól + videó

Terézvárosban is ügyködik a baloldal.

2024. 08. 06. 22:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soproni Tamás nem népszavazást kezdeményez az Airbnb-ről, hanem tiltott adatgyűjtést akar folytatni – idézi Kovács Balázs Norbertet a Mandiner. A Fidesz VI. kerületi elnöke szerint Soproni öt éve hitegeti a helyi lakókat azzal, hogy szabályozzák az Airbnb-t, miközben a többi belvárosi kerületben már régen megoldották ezt a problémát úgy, hogy a lakóközösségek engedélye szükséges az ingatlanok bérbeadásához, de a beígért Airbnb-kommandóból sem lett semmi. A kormánypárti politikus azt mondta, Soproni ügydöntő szavazásról beszél, de erre nincs jogszabályi felhatalmazása, a képviselő-testület pedig nem engedélyezte a voksolást. 

Kovács Balázs Norbert hangsúlyozta:

a kerületi polgármester a törvényes választási rendszertől eltérően szavazati jogot biztosít a 18 év alattiaknak, a cselekvőképteleneknek és a közügyektől eltiltott bűnözőknek, emellett félrevezeti az itt élőket és nem védi a személyes adataikat.

A megválasztott fideszes önkormányzati képviselő szerint Soproni a kerületi lakosok helyett a lakásbérbeadók érdekeit szolgálja.

Ügydöntő népszavazást tart a terézvárosi önkormányzat szeptember 2-tól két hétig – jelentette be néhány napja a kerület vezetése közösségi oldalán. A kérdés az alábbi: Egyetért-e azzal, hogy a VI. kerületben tiltsuk meg a társasházi lakások kiadását Airbnb-típusú szálláshelyként?

Borítókép: Soproni Tamás, Terézváros polgármestere (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.