Vécébe rejtett kamera miatt nyomoznak

Két lány fedezte fel a készüléket.

2024. 08. 27. 7:23
Illusztráció Forrás: TikTok, képernyőkép
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálja a Szolnoki Rendőrkapitányság az egyik 

városi szórakozóhely mobilvécéjében elhelyezett rejtett kamera ügyét. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hírportál beszámolója szerint augusztus 21-én érkezett bejelentés a helyi rendőrséghez, miután két lány felfedezte az eszközt. 

– A kamerát az egyik barátnőm vette észre, amikor benyitott a vécébe. Este volt és telefonnal világított, így láttuk meg. Majd megnéztük, hogy van annyira sötét bent, hogyha nem világít az ember, észre sem lehet venni – nyilatkozta az egyik lány a portálnak. Azt is elmondta, hogy a szórakozóhely is értesült az esetről, a videót is megkapták, tudomása szerint ismeretlen elkövető ellen megtették a feljelentést. 

A rejtett kamera felvétele az internetre is felkerült, ami miatt a Facebook egyik közösségi oldalán is rengetegen felháborodásukat fejezték ki. 

 

Az egyik hozzászóló szerint a felvételt élőben követhette valaki, mert amint észrevették a kamerát, nem sokkal később ott termett valaki. – Azért volt bent olyan sokat, mert leszerelte gyorsan. Sajnos nem láttuk, mert lehajtott fejjel futva távozott – fogalmazott.

A nyomozó hatóság jogosulatlanul vagy a céltól eltérő adatkezeléssel elkövetett személyes adattal visszaélés vétség miatt feljelentés-kiegészítést rendelt el

 – közölte Sipos-Kácsor Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a történtekkel kapcsolatban.

A portál megjegyezte, az ilyen típusú bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv egy évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.