A DK-s Trippon Norbert „udvari fényképészét” helyezték az Újpest Sajtó Kft. élére + videó

Jelentős szakmai referencia nélkül választották meg a jelenlegi alpolgármester és leendő polgármester eddigi referenseként dolgozó Németh-Kis Diánát a negyedik kerületi önkormányzat több mint száz milliós költségvetésű médiacégének élére.

2024. 09. 13. 17:52
Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Trippon Norbert Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali többségű újpesti képviselő-testület zárt ülésen döntött úgy, hogy feldarabolják az Újpest Sajtó Kft.-t,  és két részre osztják. Az egyik rész a rendezvényszervezést végzi a városrészben, míg a másik az önkormányzati médiát irányítja. Ennek élére választották meg sebtében a DK-s alpolgármester, Trippon Norbert eddig referensként tevékenykedő munkatársát. Azt nem tudni, hogy a leendő cégvezető birtokában van-e a megfelelő kompetenciáknak, ugyanis még a képviselő-testület jó része sem hallott az új vezető semmiféle hasonló tapasztalatáról. 

Mindössze annyit lehet tudni, hogy az alpolgármestert ahová csak lehet, elkíséri, sőt a Magyar Nemzet riporterével szemben testőrként védte még nyár elején Trippon Norbertet, amikor a házfelújításával kapcsolatos kérdéseket tett fel neki.

 Sőt meglehetősen alpári stílusban igyekezett elutasítani a kérdéseket. Akkor szó szerint azt mondta munkatársunknak, hogy „Maga tényleg ekkora paraszt?” Néhány hónapja pedig azzal tűnt fel a sajtóban, hogy a médiacég leendő vezetője még referensként a sajtó munkatársait utasítgatta , hogy mit és hogyan forgathatnak, a Pesti Srácok újságíróját pedig azzal vádolta, hogy meglökte őt. Az biztosnak tűnik, hogy eddig fotókat készített főnökének, ugyanis városházi berkekben „udvari fényképészként” emlegették, új pozíciójában pedig másfél milliós fizetést kap.

Úgy tűnik, hogy a baloldal ismét kifizetőhelyként használja az önkormányzatot

– reagált a Magyar Nemzetnek a kormánypártok megválasztott önkormányzati képviselője. Bartók Béla arra emlékeztetett, hogy az egész eljárás titokban zajlott, és nem tudni semmit Németh-Kiss Diána szakmai előéletéről sem. A politikus azt mondta: az is érthetetlen, hogy az új képviselő-testület beiktatása előtt fél hónappal miért kellett olyan horderejű döntést hozni, ami hosszú évekre meghatározza az önkormányzat működését, sőt az is, hogy miért kellett ezt a döntést titokban meghozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.