A Trump–Harris vitát Orbán Viktor nyerte

Az is nagyon ritka, hogy egy külföldi vezetőt pozitív kontextusban hoznak szóba egy elnökjelölti vitában.

2024. 09. 15. 10:02
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trump–Harris elnökjelölti vita abszolút győztese Orbán Viktor – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. Nem volt még példa arra, hogy magyar politikust, miniszterelnököt megemlítettek volna egy amerikai elnökjelölti vitában – hangsúlyozta. Az is nagyon-nagyon ritkán fordul elő, hogy egyáltalán pozitív kontextusban említsék egy másik ország vezetőjét egy hasonló politikai vitán az Egyesült Államokban – tette hozzá Koskovics Zoltán. (Ismert: Donald Trump volt az, aki elismerően nyilatkozott a magyar kormányfőről az eseményen.)

Dornfeld László, az AK vezető elemzője kifejtette: 

a demokraták új jelöltje, Kamala Harris a vártnál jobban teljesített, látszott, hogy betanult szöveget mondott vissza minden egyes kérdésre.

 Korábban már kiderült egy ilyen vita esetén, hogy valamelyik jelölt előre megkapta a kérdéseket. – Én élnék a gyanúperrel, hogy Kamala Harrisnek volt ideje felkészülni a kérdésekre – jegyezte meg a vezető elemző. (2016-ban, még a demokrata előválasztás során Bernie Sanders ellen történt az, hogy Hillary Clinton előre megkapta a kérdéseket, és ez később kiderült.)

Koskovics Zoltán szerint annak, 

aki arra kíváncsi, hogy hogyan áll a verseny a Fehér Házért, nem a közvélemény-kutatásokat érdemes figyelnie, hanem a fogadóirodák nyereményszorzóit.

A fogadóirodák nem ideológia vagy szimpátia mentén becsülik meg az esélyeket, nem foglalkoznak ezekkel, ha rossz téteket számolnak ki a statisztikusaik, akkor kirúgják őket. Összesen két-három olyan hét volt augusztusban, amikor a bukmékereknél Kamala Harris vezetett. Előtte és utána is Donald Trump állt, áll jobban náluk – hangsúlyozta.

Az biztos, hogy két, az elnökválasztás során fontos kérdésben, a migráció és a gazdaság témakörében Donald Trump egyértelműen jobb válaszokat tud adni – mondta Dornfeld László. Harris felívelése annak volt köszönhető, hogy új jelöltként dobták be. Ilyen szempontból az alelnök nem tudta kihasználni a vitát, nem tudta meggyőzni az embereket arról, hogy új színt tud hozni az amerikai politikába – jegyezte meg az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Az igazság órájának fenti adását ITT nézhetik, hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.