Akcióban a KDNP + videó

Ismét ingyen tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP és az Ökumenikus Segélyszervezet.

Forrás: Hír TV2024. 09. 06. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kapni jó, de adni még jobb!” – ezzel a mottóval segít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hívta fel a figyelmet a Hír TV. A cél az, hogy minél több diáknak meg tudjanak tölteni egy táskát taneszközökkel. 

– A siker az, hogy megvan a kétezer táska, sőt, túl is teljesítettük, ez önmagában is szép eredmény – mondta az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. Lehel László hozzátette, 

a táskákat úgy állították össze, hogy minden diák találjon magának megfelelőt.

A KDNP frakcióvezetője elmondta, nem csak a tanévkezdésben fognak össze, más aktuális ügyekben is együttműködnek. Simicskó István szerint az Ökumenikus Segélyszervezet kiváló munkát végzett az elmúlt évtizedekben, és most már valóban komoly hagyománya van a KDNP és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésének.

A miniszterelnök-helyettes pedig arról beszélt, a segítség nemcsak a gyerekek számára fontos, de a társadalomnak is, hiszen minden diákban megvan a lehetősége, hogy a nemzet nagyja legyen. Semjén Zsolt szerint jó, ha egy gyermek kap valamit, amire tényleg szüksége van, azonban fontos, hogy úgy érzi: valaki szeretettel gondolt rá, valaki számára fontos volt. 

Jó az egész társadalom számára is, hiszen lehet, hogy az a gyerek, aki most ezt a füzetet és ezt a tollat megkapja, az egy új József Attila. Lehet, hogy aki ezt a kockás füzetet megkapja, az új Nobel-díjas matematikus, ami az egész nemzet és az egész emberiség javát szolgálja

– mondta. Semjén Zsolt emlékeztetett, attól függetlenül, hogy az állam folyamatosan segít a rászorulóknak, mégis hatalmas szükség van a karitatív szervezetek segítségére.

Borítókép: A KDNP tagjai adományokat készítenek össze tanévkezdésre (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.