Menczer Tamás: Új bölcsődét, óvodát és főzőkonyhát építünk Biatorbágyon

A kormány egyik legfontosabb célja a családok támogatása. Ennek érdekében 2010 óta három és félszeresére növelték a családtámogatásra fordított összegeket és forrásokat.

2024. 09. 26. 17:54
Forrás: MENCZER TAMÁS FACEBOOK-OLDALA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biatorbágy egy újonnan benépesült lakóterületén 56 férőhelyes bölcsőde, 100 férőhelyes óvoda és az intézményeket kiszolgáló főzőkonyha épül – mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője a beruházás alapkövének elhelyezése előtt Biatorbágyon. Menczer Tamás hozzátette, hogy a Forrás utcai intézmények felépítésére, illetve a terület közműveinek rendezésére összesen közel 3,5 milliárd forintot fordít az önkormányzat.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatójának posztját betöltő képviselő kiemelte, hogy

a kormány egyik legfontosabb célja a családok támogatása. Ennek érdekében 2010 óta három és félszeresére növelték a családtámogatásra fordított összegeket és forrásokat. Az összeg 3300 milliárd forintot tesz ki és GDP-arányosan ez Európában a legmagasabb érték

– ismertette. Szólt arról is, hogy 250 ezer család jutott ingatlanhoz vagy bővítette az otthonát családi otthonteremtési kedvezmény segítségével, 370 ezer család lakása újult meg az otthonfelújítási programban, a babaváró hitelt pedig 245 ezer család vette igénybe.

Tarjáni István (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, hogy az egy év alatt elkészülő fejlesztés az önkormányzat történetének eddigi legnagyobb beruházása, melyhez három pályázat keretében összesen közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kaptak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.