A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet továbbra is a gyermekellátás biztos bázisa

Az akut sürgős ultrahang, röntgen, CT- és MR képalkotó vizsgálatokat elvégzi, a többi gyermeket állapotuk súlyosságának megfelelően előjegyzi.

2024. 09. 26. 17:24
HEIM PÁL GYERMEKKÓRHÁZ (FOTÓ: WIKIPÉDIA)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekkórház közleményében hangsúlyozza, hogy az egyes tudósításokban elhangzottakkal ellentétben

a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet folyamatos, 24 órás, nonstop sürgősségi és baleseti ügyeletet tart fenn, melynek keretében az akut sürgős ultrahang, röntgen, CT- és MR képalkotó vizsgálatokat elvégzi, a többi gyermeket állapotuk súlyosságának megfelelően előjegyzi.

A járóbeteg-irányítási rendszerben – az intézet esetében – ultrahangvizsgálatra szabadon foglalható időpont jelen pillanatban december 7., december 23., december 30. és december 31. A szülők által szabadon előjegyezhető időpontok azok, ahol nem kell figyelembe venni a sürgős és akut helyzetet, az egyedi elbírálási szempontokat (pl. altatás), a speciális szakember jelenlétét (pl. gasztroenterológus, onkológiai szaktudás stb.), és nem szükséges előzetes konzultáció sem a vizsgálat előtt.

Az intézet továbbra is a gyermekellátás biztos bázisa marad, 22 fekvőbetegosztályon, 87 ambulancián 35 ezer fekvőbeteget fogad és 500 ezer ambuláns ellátást biztosít, továbbá évente közel 800 ezer laboratóriumi vizsgálatot és kb. 130 ezer képalkotó vizsgálatot (RTG, UH, CT, MR) végez – írták az intézmény közleményében.

Borítókép: Heim Pál gyermekkórház (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.